Sidebar

Joel Burman och Ella Holmegård svenska mästare i sprint 2017

Nyheter

Torra och dammiga förhållanden bjöd på en fartfylld sprint under den inledande dagen av MTB-SM i Värnamo. Det lite drygt 1 km långa varvet utmanade åkarna både tekniskt och fysiskt. 

 

I herrelit blev det en tjat kamp ända in på mållinjen mellan Matthias Wengelin, Örebrocyklisterna och Joel Burman, Borlänge CK.
Joel Burman som visade redan i kvalet att han hade farten uppe med den snabbaste kvaltiden drog även det längsta stråt i slutspurten mot Matthias. Tredjeplatsen knep fjolårets svenska mästare Johan Widén, CK Natén Säter. 

– Det var en väldigt tajt start, men jag lyckades ta mig förbi Johan Widén direkt och sen var det bara att försöka hålla ledningen till mål. Sen var Matthias på mig i slutet där men jag lyckades hålla hela vägen in, säger Joel Burman efter finalen. 

I damelit fick vi se hård körning mellan Mjölby cyklisten Alina Johansson och förstaårs junioren Ella Holmegård. Alina tog starten och ledde större delen av loppen, men i det sista tekniska uppförstrappan gick Ella om för att sedan ta hem segern efter en tajt spurtstrid. Tredjeplatsen gick till Sofie Oskarsson, IK Jarl Rättvik. 

– Jag bara grät, det forsade av massa känslor, känns helt fantastiskt, säger en rörd Ella Holmegård efter vinsten. 

Resultat:

Herrelit:

1a Joel Burman, Borlänge CK

2a Matthias Wengelin, Örebrocyklisterna

3a. Johan Widén, CK Natén Säter

Damelit: 

1a Ella Holmegård, Mölndals CK

2a Alina Johansson, Mjölby CK

3a Sofie Oskarsson, IK Jarl Rättvik 

Herrjunior:

1a Mathias Helin, Borås CA

2a Albin Pettersson, IK Hakarpspojkarna 

3a Samuel Oskarsson, IK Jarl Rättvik

Kompletta resultatlistor hittar du här.

ANNONSERA HÄR
ANNONSERA HÄR