Sidebar

Semester på Gotland i sommar kanske? Ska cykeln med? När man tänker på Gotland så är det ju inte stora bergsformationer som dyker upp i huvudet. Snarare en platt pannkaka med fält, åkrar och små skogsdungar. Och när man hör sig för med cyklister i bekantskapskretsen så väljer de flesta att ta med sig landsvägsracern till ön på semestern. Men kan man få till lite vettig mountainbike-cykling på Gotland? Svaret på det är JA.

Som många av er säkert har märkt så poppar det upp nya utegym mest hela tiden i de flesta kommuner över hela Sverige. På många platser har de funnits länge, men för egen del så stod det plötsligt ett sprillans nytt monterat utegym i kanten av motionsspåret längs en av mina MTB-slingor på Värmdö.

Det finns en uppsjö av SPD-pedaler att välja på. Lätta, coola, dyra, billiga. Vad är ”lagom bra” för en glad motionär som ser seriöst på sitt innehav av prylar?

Med en förhoppning att kunna testa igenom branschens utbud denna säsong ber vi att få återkomma med en utvärdering.

 

På temat cykla jämt och gärna på semestern kommer här ett litet tips på utökad fjällsemester. Bilen är fullpackad med hela familjens grejor. Takboxen är på plats med alla skidor. Familjen sitter fastspänd på sina platser. Klar att åka? NEJ! Dragkroken är ju helt outnyttjad. På med cykelstället där bak och släng upp önskat antal mountainbikes. Ingen märker någon skillnad där inne i bilen. Förutom en eller annan kommentar från frugan som nog kommer sig av ett stresspåslag som ökar i takt med antalet prylar som ska med så bär det iväg mot fjällen med bara glada miner i bilen när vi äntligen är på rull.

Våren 2015 kommer med stormsteg. Håller dina gamla cykelkläder för ännu en säsong eller är de hopplöst omoderna och ute, eller börjar sömmarna i brallorna rippa? Du kanske har köpt dig en ny cykel och tänker att nu är det dags att ta steget fullt ut och kitta upp dig på ”riktiga” cykelkläder istället för dina gamla träningsbrallor. Då finns det lite att fundera på. Vem är DU?

ANNONSERA HÄR
ANNONSERA HÄR